CÁRNICAS IRUKI

Haragitik haratago

Merkaturatzeko espezialistak

Behi Zaharren ebakirik onenetakoa.

Idi Nazionala, Baserri Behia, Erdialdeko Europa Behia, Ekialdeko Europa Behia, Galiziar Behia.

Hezetasunaren eta hotzaren kontrolean monitorizatutako kamerak ditugu, gure haragi onena lortzeko. Haragiaren heltze eta afinatzea ulertzeko dugun modu bakarra da.

Euskal lurrarekiko eta kulturarekiko dugun errotzeak, bere sagardotegiengatik, bere txuletengatik eta parrillako lan onagatik ospetsua denak, azken emaitza nahi duguna izan dadin eman beharreko pausoen berri ematen digu.

La auténtica txuleta vasca

“Euskal kulturarekiko errotzea eta tradizioa, Gastronomiatik haratago “

Euskal txuleta

eta gure sagardoa

Sagardoa egiten duten sagardotegiek Tolare (Tolare sagardotegiak) izena dute eta bereizgarri bat dute sarreran. Denboraldia urtarrilaren erdialdean hasi eta maiatzean amaitzen da. Orduan, sagardogileak, txotx oihuz, sagardoa (sagardoa) upeletatik (kupelak) zuzenean dastatzeko aukera ematen digu.

Txotx dastatze pribatu bat bezala hasi zen erosleen, jatetxeen, elkarte gastronomikoen, merkatarien eta sagardogilearen (sagardogile) artean, hauek, jateko zerbait zutela (saiheskia, txuleta), sagardotegietara joaten baitziren dastatzera eta kupelen artean aukeratzera.

Denborak aurrera egin ahala, sagardotegiak sukaldeak eguneratzen eta parrillak sartzen joan ziren, partaidetza herrikoiari irekiz. Gaur egun, negu eta udaberriko ekitaldi gastronomikoa da euskal lurrean.

Sagardotegiko menu klasikoa bakailao tortilla, bakailao frijitua piperrekin eta euskal txuleta (1 kg-ko txuleta) parrillan dira. Postrea, gazta eta herrialdeko intxaurrak.

Txuleta Vasca Iruki