NAZIOARTEKO KALITATEAK

Europa iparraldeko Behi Zahjarra. Eskandinaviar paisaiak, berde koloreko belardi zabalekin, abeltzaintza estentsiboa praktikatzeko aukera ematen du, azken ziklo intentsibo batekin, Holstein, Simmental eta haien gurutzeen sakrifizio handiak egiteko aukera ematen duena.

Europa iparraldeko Behi Zaharra. Kolore berdeko belardi zabalek abeltzaintza estentsiboa ahalbidetzen dute, azken ziklo intentsiboa eginez, eta kalitate handia ematen dute; izan ere, Iruki-k elikadura ona duten behiak bilatzen ditu, eta, ondorioz, Holstein Frisona, Simmental eta haien gurutzeak arrazek koipe ekarpen ona dute.

Europa iparraldeko hiltegirik onenen Behi Zaharra. Lurraldeko larreen eta zerealen aberastasunak koipeztatze horia ematen diote haragiari, eta horrek oreka handia ematen du mamitasunean, zaporean eta samurtasunean. Premium kalitateak, Simmental, Holsteinen eta haien gurutzaketen eragin handia du.

Top Marbled Beef kalitateak gantz muskulu barneko infiltrazioa edo marmoleoa du. Batez bestekoa baino handiagoa; izan ere, guztizkoaren % 1ek baino ez ditu ezaugarri horiek.

Marmolak haragiari fintasun berezia ematen dio; haragi mota hori esne-ekoizpeneko behi-arrazetan aurki daiteke gehienbat, bere gizentze geldo eta lasaiagatik: Wagyu, Simmental, Frisona, Gorri Zuria eta gurutze guztiak.

NAZIONAL KALITATEAK

Iberiar penintsulako hiltegietako Behi Nagusia. Iruki-tik ongi elikatutako behiak bilatzen ditugu bere garapen osoan zehar, eta, beraz, koipe ekarpen on batekin. Iber kalitatean haragi eta esne-ekoizpeneko arrazak aurki ditzakegu, besteak beste: Txarra, Asturiarra, Frisona, Morutxa eta bere gurutzeak.

Espainiako iparraldeko hiltegirik onenetako Behi Nagusia, Frantziako pirinioarekin muga egiten duen eremua: kostaldeak paradisu berdexkez inguratuta, baserri handiekin eta abeltzaintza-tradizioarekin. Azienda hau osatzen duten arrazen artean, Pirinioetakoa eta bertako gurutzeak nabarmentzen dira. Iruki-tik IBER ADARRA kalitatezko behiak direla uste dugu, heltze-prozesuei hobekien erantzuten dietenak, usain eta zapore sakonak lortuz. Horiek, testura eztitsu bikainarekin batera, oreka perfektua sortzen dute.

Iberiar penintsulako ipar-mendebaldeko hiltegirik onenetako Behi Nagusia, larre luzeak eta itsasadar emaridunak dituen paisaia da. Artoz elikatzeak tonu horiko koipeak sortzen ditu; eta Iber Celta kalitateari balorazio onena eskaintzen dio maila nazionalean, koipeztatzeagatik, usainagatik eta zapore-intentsitateagatik nabarmentzen dena. Azienda hau osatzen duten arrazen artean, “Rubia” eta bere gurutzeak nabarmentzen dira, handikiro.